Programa Orienta

Programa Orienta: formació i orientació acadèmica per estudiants, pares i centres educatius

Gairebé tots els estudiants acostumen a tenir dubtes o els manca l’orientació adient per a prendre una decisió correcta a l’hora d’escollir el camí que seguiran un cop acabin el Batxillerat. Així mateix, hi ha estudiants que tenen molt clara la seva decisió, però pot ser que no sàpiguen quina és la millor via per arribar fins a ella.

Per facilitar l’elecció als estudiants, la Universitat Abat Oliba CEU ha desenvolupat el Programa Orienta, un complet programa de formació i orientació a centres educatius per a estudiants, pares i professors. Aquest programa pretén convertir-se en un suport a la labor docent i formativa dels centres educatius amb un programa d’activitats relacionades amb el coneixement i la innovació.

El programa inclou activitats com:

  • Tallers Vocacionals que permeten als alumnes de batxillerat realitzar exercicis concrets de cada carrera com si ja fossin universitaris. D’aquesta manera se’ls ajuda a definir una elecció vocacional.
  • Tallers Orienta dirigits a orientar i desenvolupar competències transversals com la creativitat, la comunicació, l’emprenedoria, el lideratge, etc. Necessaris per al desenvolupament professional dels futurs universitaris.
  • Escola de Pares amb cicles de conferències acadèmiques dirigides a famílies i orientadors impartides per experts de la UAO CEU sobre temàtiques d’interès per als mateixos.
  • Sessió d’Informació i Orientació universitària per a pares d’alumnes de Batxillerat sobre l’elecció de carrera universitària i el futur de l’ocupabilitat: “Escollir una carrera: vocació o sortides professionals?”.
  • Test d’orientació vocacional per ajudar als estudiants a conèixer les seves habilitats i punts forts i orientar-los en l’elecció de la carrera universitària.

El programa també inclou sessions informatives per àrea d’estudis per a tots els alumnes i els seus pares interessats a conèixer detalladament els graus, dobles graus i bilingual degrees.

A més, es realitzaran diverses Jornades de Portes Obertes. Unes per a les escoles en el mes de gener, i unes altres per a les famílies al març, abril i maig. Es convida tant als estudiants interessats com als seus pares i familiars a conèixer la UAO CEU.

Amb aquestes activitats, la UAO CEU pretén apropar a l’alumnat les diferents titulacions per les quals es pot decantar, pensant en allò que es requereix a l’hora d’endinsar-se al mercat laboral.

Per a més informació o si desitgeu participar en alguna d’aquestes activitats, podeu posar-vos en contacte amb la Universitat Abat Oliba CEU enviant un correu electrònic a [email protected] o al web: www.uaoceu.cat