ADE i enginyeria industrial, les carreres amb més sortides professionals

Per a molts estudiants aquest és el dilema que no té fi: estudies el que t’agrada, o bé agafes la formació que t’ofereix una millor sortida professional?

Segons Adecco Professional, del total d’ofertes de treball que reben per a titulats qualificats, el 4,2 % són pels d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE); per sota se situen les d’enginyeria industrial, amb el 3,3 % de les peticions de contractació; i d’enginyeria informàtica, amb el 2,96 %. Després apareixen les de Ciències Empresarials, Economia i Dret, que en van retrocedir el 2011, i que ara tornen a ocupar els primers llocs del llistat perquè n’aconsegueixen el 2,5 %, 2,3 % i 2,2 %, respectivament.

Les ofertes de l’especialitat de Relacions Laborals, Investigació i Tècniques de Mercat han augmentat les possibilitats d’ocupació. La primera opció quasi ho ha fet en cinc vegades més respecte a l’any anterior, amb l’1,34 %; mentre que la segona d’elles, amb l’1,16 % de les ofertes amb qualificació, n’ha augmentat dues vegades les possibilitats.

L’especialitat de Medicina, que normalment ocupava els primers llocs, ha disminuït el nombre d’ofertes i es situa en el 0,65 %.

La importància dels idiomes en les titulacions és un requisit que cada cop més les empreses exigeixen als treballadors. En un món globalitzat, on les empreses exporten i internacionalitzen els seus negocis, volen comptar amb personal que domini més d’un idioma, i per això és un punt a favor del candidat. Aquest requisit, cada cop l’exigeixen més les empreses: el 32,23 % de les ofertes per a llicenciats i el 29,09 % de les dirigides als diplomats, demanen el domini d’idiomes.