5 maneres diferents de practicar l’anglès aquest Nadal

Arriben les vacances de Nadal i tots tenim uns ganes boges de desconnectar, descansar i no treure’ns el pijama en tot el dia. No patiu, ara no insistirem perquè feu un curs, us apunteu a un intensiu o comenceu a cantar nadales en anglès per practicar; al contrari. Us proposem cinc maneres de practicar l’anglès aquestes vacances sense que gairebé us hàgiu d’aixecar del sofà.

 

1. Una app per aprendre anglès

Hi ha moltes apps per aprendre anglès i segur que ja n’heu fet servir més d’una. Nosaltres us proposem la de BBC Learning English. L’app neix de la pàgina web en què la BBC britànica elabora recursos i materials per aprendre anglès, i en què també trobareu itineraris per nivell. Aquesta app la destaquem perquè té un enfocament molt comunicatiu, és a dir, l’aprenentatge que hi podeu fer és a través de situacions reals, i també perquè té un alt nombre de continguts audiovisuals. A més, cada dia hi trobareu lliçons noves.

 

2. Podcasts i futbol

T’agrada el futbol? Vols millorar la comprensió oral (el listening) mentre t’informes de les novetats de la Premier League anglesa? El British Council i la Premier League elaboren setmanalment dos episodis per al podcast Premier Skills English, un podcast que té l’objectiu d’ajudar-vos a millorar l’anglès amb les últimes notícies de la lliga anglesa. Hi ha episodis que se centren en explicar expressions concretes i d’altres que tracten temes més generals, com ara els rècords d’assistència als partits de futbol femení o la situació del futbol africà. Aquest podcast està disponible a la plataforma Spotify.

 

3. Audiollibres

Una altra activitat que podràs fer des del sofà és escoltar un llibre. Sí, sí, escoltar. Spotify també t’ofereix una selecció molt àmplia d’audiollibres en anglès. Hi ha moltes llistes de reproducció que inclouen des dels grans clàssics de la literatura fins a les novel·les més actuals. N’hi ha que inclouen tot el llibre en un sol àudio i d’altres que els divideixen en capítols. A continuació et deixem una de les principals llistes de reproducció: Audiobooks, elaborada per Spotify. Però, si no et convenç, només cal que cerquis “Audiobook” o el nom del teu autor o autora preferit i veuràs que la llista de resultats és molt llarga.

 

4. Cuina en anglès

Tens ganes d’aixecar-te del sofà i ajudar a fer el sopar de la nit de Nadal o el dinar de Sant Esteve? Saps que pots fer-ho aprenent anglès? Et recomanem l’aplicació BBC Good Food, una aplicació de la BBC que inclou una llista inacabable de receptes de tot tipus. N’hi ha que les han elaborat els experts gastronòmics de la BBC i d’altres elaborades per la comunitat d’usuaris de l’app. Si busques una recepta per aquest Nadal, segur que l’hi trobes! L’app està disponible per a Android, iOS i Alexa. Ah, també els pots seguir a Instagram.

 

5. Netflix i els subtítols

Aquesta eina ja us la vam recomanar en una entrada anterior, però creiem que és prou bona per incloure-la en aquesta llista. Learning Languages with Netflix és una extensió de Google Chrome gratuïta que permet veure els subtítols de les vostres sèries preferides en dos idiomes alhora. Llegiu-ne la descripció completa a l’entrada del nostre blog.

 

Amb aquestes recomanacions ja no teniu excusa per no practicar durant les vacances. Des del Servei de llengües volem aprofitar per desitjar-vos bon Nadal i feliç any nou!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *