Netflix and… learn: aprèn anglès en ‘streaming’

Ets més de Netflix o d’HBO? Ets més de veure les sèries doblades o subtitulades? Nosaltres, per descomptat, et recomanem que les vegis subtitulades en l’idioma original o, fins i tot, si t’hi atreveixes, en versió original sense subtítols, que és com més practicaràs la comprensió oral.

Tinguis la preferència que tinguis, el cert és que molts estudiants ens diuen que, per millorar el nivell d’anglès, a part dels cursos —que són imprescindibles per fer un bon progrés— i de programes com el Tàndem UAO CEU, les plataformes de streaming s’han convertit en un complement cada vegada més utilitzat per practicar la comprensió oral. Per treure’n el màxim profit, dos desenvolupadors independents, David Wilkinson i Ognjen Apic, han creat una extensió de Google Chrome gratuïta per ajudar-t’hi: Learning Languages with Netflix. Te’n fem cinc cèntims.

L’extensió Learning Languages with Netflix (LLN) permet tenir a la pantalla subtítols en dos idiomes alhora: a sobre, hi ha la versió en la llengua original i, a sota, la traducció en la llengua que hagis triat. A més, en els subtítols en la llengua original, LLN marca en negreta les paraules més importants i, si hi cliques a sobre, s’obre el diccionari que aquesta eina porta incorporat, que et permet consultar el significat de cada paraula. Una altra característica d’aquesta extensió és que et permet pausar automàticament el vídeo després de cada subtítol, perquè tinguis temps d’assimilar-ne els conceptes.

Imatge de LLN.

Pots descarregar-te l’extensió per a Google Chrome en aquest enllaç. De moment, LLN només està disponible per al navegador Google Chrome, la qual cosa vol dir que no la podràs utilitzar a l’app de Netflix. Els mateixos desenvolupadors ofereixen un seguit d’instruccions sobre com fer servir l’eina d’acord amb el nivell d’anglès que tinguis. D’altra banda, també han creat un catàleg en què fan recomanacions sobre quines sèries o programes veure per maximitzar l’experiència d’aprenentatge.

T’animem a fer servir aquesta extensió que ja s’han instal·lat més de 235.000 persones des que es va crear el desembre del 2018. Deu ser que el Netflix and chill ha passat a la història. Ara: Netflix and… learn!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *