Coneixes la nova normativa de llengües de la UAO CEU?

A la UAO CEU, ens prenem seriosament el multilingüisme i ens esforcem perquè els nostres estudiants assoleixin el nivell més alt possible en, com a mínim, una llengua estrangera. Per fer-ho, els posem a disposició cursos d’idiomes, convenis amb institucions d’ensenyament d’idiomes de prestigi, programes d’intercanvi lingüístic i informació i assessorament.

Per tal de garantir l’èxit dels nostres estudiants, la Universitat té una normativa interna d’acreditació del nivell B2 d’una llengua estrangera. Aquesta normativa, vigent des del 2010, s’ha modificat el curs 2018-2019. Fins ara, la normativa només acceptava l’acreditació del nivell B2 d’anglès; ara, en canvi, inclou totes les llengües que estableix la Llei 1/2018 (anglès, alemany, francès i italià). A continuació, et donem tota la informació que necessites per saber quan i com has d’acreditar el nivell B2 a la UAO CEU.

 

Què és el nivell B2 del MECRL?

El Marc europeu comú de referència per a les llengües és un document del Consell d’Europa que estableix els nivells comuns per a l’aprenentatge, l’ensenyament i l’avaluació de llengües. També estableix l’equivalència entre els títols oficials i cada nivell.

 

Què diu la normativa?

Grau

Has d’acreditar el nivell B2 d’una llengua estrangera (anglès, alemany, francès o italià) a final de segon curs de grau. Ara bé, si el teu grau té assignatures en anglès, has d’acreditar necessàriament el nivell B2 d’anglès per poder cursar-les.

Doble grau

Si fas un doble grau, has d’acreditar el nivell B2 d’una llengua estrangera (anglès, alemany, francès o italià) a final de tercer curs. Ara bé, per matricular-te d’assignatures de tercer curs que s’imparteixen en anglès, has d’haver acreditat el nivell B2 a final de segon.

 

Com acredito el nivell B2?

Un curs en un centre reconegut

Pots fer un curs en un centre reconegut. Aquests centres ofereixen cursos que inclouen un examen final que, en aprovar-lo, atorga un certificat oficial.

  • Cursos Premium English de la UAO CEU, en col·laboració amb International House Barcelona.
  • Cursos de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI; curs que cal aprovar: 5è; ha de ser equivalent al B2.2; els cursos intensius d’estiu no hi estan inclosos).
  • Cursos de les escoles de llengües de les universitats de Catalunya.
  • Cursos de l’Institut Obert de Catalunya (IOC).
Un certificat oficial de nivell B2 o superior

Pots presentar-te, per lliure, a les convocatòries d’exàmens oficials que atorguen certificats reconeguts per la Generalitat de Catalunya. Quan ho facis, has de tenir en compte el temps que trigaràs a rebre els resultats. Segons l’examen, els resultats poden trigar entre tres dies i un mes. Has de fer la inscripció directament a l’entitat que organitza els exàmens. A continuació, tens una llista dels principals certificats acceptats per a cada idioma. A l’apartat d’acreditacions del web de Llengües hi trobaràs la llista completa.

Consulta els certificats de nivell reconeguts per la Generalitat:

Descarrega’t la informació sobre aquesta normativa aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *