IELTS: el passaport cap al món

La Universitat Abat Oliba CEU ha fet una aposta per l’examen IELTS per acreditar el nivell d’anglès dels seus estudiants. A partir del curs 2019-2020, els alumnes de la UAO CEU que facin un curs d’anglès a la Universitat seran avaluats amb un examen IELTS a final de curs. Però, per què ha triat aquest examen la UAO CEU? Quins beneficis té? En definitiva, què és l’IELTS?

Reconeixement internacional

Sense dubte, el benefici principal de fer l’IELTS és el seu reconeixement internacional inigualable. Més de 10.000 organitzacions professionals, educatives i governamentals l’accepten com a prova del nivell d’anglès, la qual cosa és un gran avantatge, en comparació amb altres exàmens oficials. Països com el Regne Unit, Austràlia o Nova Zelanda l’accepten tant per estudiar com per treballar.

A més, és un dels exàmens de referència per accedir a universitats estrangeres i és un dels certificats reconeguts per la Generalitat de Catalunya per acreditar el nivell B2.2 de manera oficial. Es necessita una nota d’entre 5,5 i 6,5 per acreditar-lo.

Examen multinivell

L’IELTS és un examen multinivell que pot identificar en quin punt estàs dins d’una línia contínua, que va de 0 a 9, i permet mesurar el nivell que tens en cadascuna de les destreses lingüístiques (expressió i comprensió orals i escrites). Així, tinguis el nivell que tinguis, pots fer l’examen IELTS, perquè cada puntuació equival a una franja dels nivells del CEFR, des d’A2 fins a C2. L’examen es pot fer en paper o per ordinador, i té el format següent:

Listening: 30 minuts

Reading: 60 minuts

Writing: 60 minuts

Speaking: 11-14 minuts

Hi ha dues versions de l’examen: Academic i General TrainingL’IELTS General Training està pensat per mesurar el nivell d’anglès en contextos pràctics. En canvi, l’IELTS Academic es dirigeix a estudiants que vulguin cursar estudis de nivell superiors en anglès o sol·licitar l’ingrés en una organització professional que el demani. Totes dues versions tenen la mateixa validesa pel que fa a l’acreditació del nivell d’anglès, i els resultats d’IELTS se solen saber al cap de 13 dies d’haver fet l’examen.

Avantatges

Tots els cursos Premium English de la UAO CEU inclouen l’examen IELTS i t’ofereixen la possibilitat de fer-lo a la mateixa Universitat. El preu dels cursos ja inclou l’examen, que, per als candidats que s’hi presenten per lliure, té un preu aproximat de 215 €.

Els beneficis no s’acaben aquí. amb els cursos de la UAO CEU, tindràs accés gratuït a materials en línia exclusius i d’alta qualitat perquè puguis practicar l’examen. També tens l’oportunitat d’apuntar-te a una Masterclass d’IELTS gratuïta, en què un expert et donarà consells de cara a l’examen. Aquestes sessions de 90 minuts les recomanem especialment per als estudiants que es preparen per acreditar el nivell B2.2. Per últim, tindràs accés a la guia IH Guide to IELTS, que és exclusiva per als estudiants dels cursos Premium English.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *