Els idiomes, a la Universitat. Inscriu-te als cursos de la UAO CEU

Els idiomes, a la Universitat

Comença el curs i, igual que per Cap d’Any, tots ens fem propòsits: m’organitzaré millor, no faré campana, no em passaré tantes hores al bar, no deixaré per a demà el que pugui fer avui… Sí, tot això està molt bé, però ¿t’has plantejat estudiar idiomes? No tens excusa: la UAO CEU t’ho posa fàcil amb l’àmplia oferta de cursos i tallers en col·laboració amb institucions de prestigi internacional.

Cal aprendre llengües?

No siguis naïf: aprendre llengües és un must en un món globalitzat. En qualsevol assignatura hauràs de llegir un article random en algun altre idioma, o, a les entrevistes de feina, el leitmotiv serà demanar per les competències lingüístiques. Si et quedes enrere en aquest aspecte, que no t’estranyi que altres candidats et facin el sorpasso i això es converteixi en un déjà vu.

L’aprenentatge de llengües no només és necessari per al món acadèmic o laboral, sinó que aporta beneficis en l’àmbit personal. S’ha demostrat que, com més idiomes parlem, més flexibilitat cognitiva tenim: som més capaços d’adaptar-nos a situacions noves i resoldre problemes de manera més eficaç. A més, es redueix el risc de desenvolupar malalties mentals. D’alta banda, la llengua no es redueix a vocabulari i gramàtica; obre la ment a noves cultures i tradicions.

Acreditar el B2.2 d’una llengua estrangera: imprescindible a la universitat

Tingues en compte que, per matricular-te de tercer de grau o de quart de doble grau, has d’acreditar el nivell B2.2 d’una llengua estrangera (anglès, alemany, francès o italià). A més, si el teu grau té assignatures en anglès, has d’acreditar el nivell B2.2 d’aquesta llengua.

L’anglès, amb International House

Aquest any podràs aprendre anglès a la Universitat amb International House Barcelona, que disposa de professors altament qualificats i amb una llarga experiència en

l’ensenyament de l’anglès com a llengua estrangera. IH ofereix els cursos Premium English (des del nivell A2 fins al C2.2), que segueixen l’enfocament comunicatiu i se serveixen de tècniques i materials innovadors per optimitzar l’aprenentatge.

En aquests cursos es fa un seguiment exhaustiu de l’evolució de l’estudiant i s’inclou l’examen IELTS al final de cada nivell. Es tracta d’un certificat reconegut internacionalment en què confien universitats, empreses i organismes públics de tot el món. Pots inscriure-t’hi fins al 20 de setembre a través del CampusNet. I recorda que pots demanar els ajuts Parla3, que concedeixen fins a 350 € per als cursos d’anglès anuals.

Si estudies i treballes alhora i et costa comprometre’t amb un curs més regular, IH ha dissenyat els cursos FLEXperience expressament per a tu. És el sistema flexible de més qualitat per aprendre anglès: flexibilitat d’horari, sense llibres, sense exàmens i amb molta pràctica oral. Clica aquí per consultar tota l’oferta d’aquesta modalitat, que s’ofereix al centre del carrer Trafalgar.

‘Tinc que’ aprendre català?

Si creus que tens que aprendre’n, és que realment t’hi has de posar. No n’hi ha prou de parlar-lo i entendre’l; cap mestre, advocat, psicòleg, periodista o economista pot anar pel món conjugant verbs malament o fent servir barbarismes. A la UAO CEU podràs aprendre català i perfeccionar-lo amb cursos des de l’A2 fins al C2, que permeten acreditar-ne qualsevol nivell de manera oficial gràcies a l’examen CLUC. Per inscriure-t’hi, has d’anar la pàgina web de Llengües i omplir aquest formulari abans del 13 de setembre.

Espanyol per a estrangers

La UAO CEU, com a centre amb vocació internacional, acull estudiants estrangers i els ajuda en aquesta nova etapa. És per això que ofereix cursos de nivells inicials d’espanyol, en què, a part de llengua, es fan activitats i sortides per la ciutat.

Però encara n’hi ha més…

L’oferta de llengües no acaba aquí. Si t’atreveixes amb el francès, l’alemany o l’italià, pensa que la Universitat té conveni amb l’Institut Français, el Goethe-Institut i l’Istituto Italiano di Cultura, les institucions de més prestigi per a l’ensenyament d’aquests idiomes. En totes tres podràs gaudir de descomptes i participar en les infinites activitats culturals que et proposen.

          

Un exemple d’això és el cicle Un Viatge al Romanticisme Alemany, del Goethe-Institut, que començarà el 18 d’octubre. Sota el guiatge d’experts i per tan sols 210 € (més un 15 % de descompte per ser alumne de la UAO CEU), ens conviden a endinsar-nos en els temes centrals del romanticisme alemany a través de conferències, música, cinema i textos de Novalis, Heine, Grimm, Hölderlin, etc.

Per a més informació, consulta el web del Servei de Llengües.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *