El Llibre d’estil de la UAO CEU, una nova eina per a tothom

Aquest curs 2018-2019, la Universitat Abat Oliba CEU ha publicat el seu Llibre d’estil en format electrònic. Aquesta nova eina és fruït de la feina del Servei de Llengües i s’adreça a tota la comunitat universitària. A continuació, te’n fem cinc cèntims.

Què és un llibre d’estil? 

En una institució com la nostra universitat hi ha moltes persones diferents —estudiants, PDI i PAS— que cada dia redacten textos, treballs i correus electrònics. Un llibre d’estil és un manual que fixa els criteris estilístics i formals de la llengua perquè totes aquestes persones puguin fer servir els mateixos criteris.

Què hi puc trobar?

No tracta gramàtica ni ortografia, sinó que hi trobaràs criteris sobre puntuació, llenguatge no discriminatori, tractaments, abreviacions, majúscules i minúscules, referències bibliogràfiques, criteris de traducció, etc.

S’hi combinen explicacions i definicions curtes amb exemples que són significatius per a l’usuari i que, per tant, s’emmarquen en el context universitari de la UAO CEU. Aquesta combinació busca aportar claredat al manual i presentar-lo com una eina que no sigui només de consulta, sinó que tingui també un valor didàctic.

Què vol dir que és multilingüe?

Tots els criteris del Llibre d’estil estan fixats per a les tres llengües de treball de la Universitat: el català, l’espanyol i l’anglès. El contingut en les tres llengües es presenta de manera paral·lela. Està pensat perquè es pugui consultar de manera vertical, és a dir, parant atenció només a una llengua, o bé de manera horitzontal, comparant un mateix concepte en totes tres llengües.

Com el puc fer servir?

Aquest tutorial t’ensenya, de manera molt breu, com pots navegar pel Llibre d’estil de la UAO CEU.

 

Amb el doble objectiu de contribuir a la qualitat lingüística i de fomentar el multilingüisme, la Universitat et posa a disposició aquesta eina amb la voluntat que sigui útil, pràctica, completa i fàcil d’utilitzar. Consulta’l aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *