Blog de Llengües

UAO CEU Blog Community

Universitat Abat Oliba CEU

A l’hora de redactar un text, cadascú té el seu mètode, però un que funciona bastant bé és, primer, fer una pluja d’idees que vulguem incloure-hi, després, fer un esquema en paper per establir l’estructura en què presentarem les idees i, per últim, començar a picar tecles. Sovint, però, la dificultat no és tant què dir, sinó com fer que quedi un text ben lligat en què les idees s’entrellacin de manera natural i que no hi hagi pauses sobtades ni, al contrari, frases o paràgrafs massa llargs.

Per aconseguir un text ben cohesionat, és bàsic utilitzar connectors textuals. Ara, el que passa sovint és que cadascú de nosaltres tenim un llistat de connectors al cap que fem servir en tots els textos. El problema ve quan no els volem repetir i, llavors, ens trenquem les banyes a pensar com lligar idees o com encetar un paràgraf nou sense repetir per tant, no obstant això o d’altra banda. 

Per ajudar-vos en aquesta tasca, us presentem un recurs del Departament de Justícia de la Generalitat, que forma part de la col·lecció Criteris, en què trobareu una llista ben extensa de connectors que podeu utilitzar en els vostres textos. No són, en cap cas, connectors massa formals o d’aquells que ningú ja no fa servir (com ara nogensmenys). El llistat separa els connectors segons la funció que fan i segons la relació que estableixen entre les frases, els paràgrafs i les idees.

El PDF sencer el trobareu en aquest enllaç: “Redacció de documents: mots connectors”. A continuació, us n’oferim una mostra.

 

 

Particípa, deja tu comentario:


Suscribirse por e-mail

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Noves versions de la

Noves versions lingüístiques de la Guia de suport a l’intercanvi ...

Per connectar bé: r

A l'hora de redactar un text, cadascú té el seu mètode, ...

Arrenca el programa

Aquesta setmana ha arrencat la primera edició del programa d'intercanvi ...

Encetem el curs amb

I que de pressa que ha passat l'estiu! Després d'unes ...

Cursos d’idiomes 2

Estem a punt d’anar-nos-en de vacances, però ja tenim a ...

Noves versions de la

Noves versions lingüístiques de la Guia de suport a l’intercanvi ...

Per connectar bé: r

A l'hora de redactar un text, cadascú té el seu mètode, ...

Arrenca el programa

Aquesta setmana ha arrencat la primera edició del programa d'intercanvi ...

Encetem el curs amb

I que de pressa que ha passat l'estiu! Després d'unes ...

Cursos d’idiomes 2

Estem a punt d’anar-nos-en de vacances, però ja tenim a ...