El dia més bonic de l’any

El mes d’abril sempre és especial per a la UAO CEU i, especialment, per al Servei de Llengües, perquè és el mes de la diada més bonica de l’any: Sant Jordi. El dimarts 23 d’abril vam guarnir el claustre amb roses, llibres i parades solidàries per celebrar aquesta festivitat.

Enguany hem recuperat activitats i tradicions ja instaurades a la universitat, com ara la lectura musicada del Quijote o el Sant Jordi Slam, però també ens hem innovat i hem inaugurat noves activitats que esperem que es converteixin en tradicions: la iniciativa Recomana un llibre i una ballada de sardanes.

Lectura musicada del Quijote i Sant Jordi Slam

A les 11 h vam donar el tret de sortida als actes relacionats amb la diada de Sant Jordi. El rector de la UAO CEU, Rafael Rodríguez-Ponga, va llegir un fragment del Quijote acompanyat al piano per Francesc Casado.

Tot seguit, cap a les 11.15 h, va començar el Sant Jordi Slam, la lectura oberta multilingüe de narrativa i poesia que cada any organitzem des del Servei de Llengües. Aquest any el cor universitari va encarregar-se de fer l’obertura i el tancament del Sant Jordi Slam, cosa que va fer lluir encara més aquesta tradició de la universitat.

La lectura oberta va ser un èxit rotund: aquest any van llegir dinou persones, entre PAS, PDI, estudiants de la UAO CEU i estudiants de la Universitat d’Augsburg que havien vingut de visita. A més, es va llegir en set llengües diferents: català, francès, espanyol, alemany, anglès, japonès i portuguès, cosa que va resultar molt enriquidora. Pel que fa als autors que es van llegir, vam poder sentir textos de Ramon Folch i Camarasa, William Shakespeare, Jorge Luis Borges, Michiko Aoyama i Mercè Rodoreda, entre d’altres.

Recomana un llibre

La iniciativa Recomana un llibre és una de les novetats d’aquest any i, molt probablement, una de les noves tradicions de Sant Jordi. El Servei de Llengües va organitzar un mural col·laboratiu en què la comunitat universitària podia afegir recomanacions de llibres. Al final del dia vam arribar a recollir fins a trenta-una recomanacions fetes tant per PAS i PDI com també per alumnes.

Sardanes a la UAO CEU

Finalment, l’última novetat d’aquest any va ser la ballada/taller de sardanes que vam organitzar juntament amb una instructora que ens va guiar en tot moment: l’Anna Tantiñà. Ella és sardanista professional, actriu, animadora infantil i professora de sardanes, i va dinamitzar una ballada de sardanes a la qual es va sumar tota la comunitat universitària. Primer vam fer un petit taller per aprendre els passos bàsics d’aquesta dansa tradicional catalana i, després, vam poder posar en pràctica allò après ballant diverses sardanes. Va ser una manera molt bonica d’acabar les activitats de la diada de Sant Jordi.

A la UAO CEU volem que aquesta festivitat tan rica i cultural no passi desapercebuda i per això ens esforcem cada any per fer que la diada de Sant Jordi sigui un dia especial, festiu i ple de roses i llibres. Ja tenim ganes que arribi el 23 d’abril de l’any que ve!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *