Recuperem la diada més literària

Per Sant Jordi hem pogut viure una jornada de llibres, roses i bon temps. Tot i les mesures de protecció contra la covid-19, a la UAO CEU hi hem celebrat actes presencials i hem mantingut les activitats en línia. A continuació, en fem un resum.

#SantJordiSlam2021

Aquest Sant Jordi hem pogut recuperar la lectura oberta multilingüe de poesia i narrativa al claustre de la Universitat. Hi han participat tant PAS com PDI i s’hi han pogut escoltar lectures de tot tipus: Cervantes, Calders, Pla, Raspall, Zagajewski, Martín Gaite, etc. Pel que fa al caràcter multilingüe de la lectura, aquest any hi hem sentit recitar en català, castellà, anglès i alemany.

 

Qüestionari literari

Al qüestionari sobre literatura universal “Ets qui més en sap, de literatura?” hi han participat 66 persones. La puntuació mitjana ha estat de sis preguntes encertades del total de deu, i la puntuació màxima ha estat de 10 i la mínima, de 2. Això vol dir que ens cal aparcar el telèfon mòbil i obrir més llibres!

Curiosament, una de les preguntes que més dubtes ha ocasionat ha estat la que demanava acabar la frase d’Stephen King, que comença “Els llibres són…”. No, no són “una manera de terroritzar els meus lectors” (tot i que podríem discutir-ho!), sinó “màgia única i portable”.

Mur virtual del #SantJordiSlam

Aquest any hem mantingut la versió en línia de la lectura multilingüe, que ha consistit en un mur virtual en què tothom ha pogut compartir el seu poema o fragment d’un llibre preferit. També hi ha hagut recomanacions literàries i un recull molt complet de les activitats que s’han fet durant tota la jornada. A la imatge següent en podeu recuperar el contingut.

 

Esperem que l’any que ve puguem mantenir o, fins i tot, ampliar el ventall d’activitats de la Diada de Sant Jordi i que tota la comunitat universitària en pugui ser partícep.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *