Saber idiomes, clau per trobar feina

Saber idiomes cada vegada és més important per trobar feina. Així ho corroboren Infoempleo i Adecco (el segon proveïdor de recursos humans més gran del món) en el seu informe sobre l’oferta i la demanda de feina a Espanya durant el 2019.

En un escenari global en què l’objectiu de moltes empreses és internacionalitzar-se i que hi ha circulació de treballadors entre països, no és estrany que es busquin candidats que puguin integrar equips multiculturals gràcies als seus coneixements lingüístics. De fet, tres de cada quatre empreses consideren que saber idiomes és una característica important o molt important a l’hora de contactar algú. És una hard skill que guanya pes i que només se situa darrere dels coneixements específics per al lloc de treball i el domini de les noves tecnologies.

El 2019, doncs, les ofertes de feina que demanaven saber alguna llengua estrangera van pujar 1,7 punts respecte a l’any anterior. Es van situar en un 34 % del total d’ofertes, una xifra que augmenta en territoris com Madrid, les Canàries, Catalunya, les Balears i el País Basc (on, de mitjana, arriben al 37 %).

Pel que fa a les llengües, l’anglès continua sent de llarg la més sol·licitada (amb un 89,1 %), seguida del francès (amb un 15,15 %, tot i que escala a un 20 % a Catalunya), l’alemany (12,3 %), l’italià (4 %) i el portuguès (3,9 %). A més, també s’incrementa la demanda d’àrab, xinès, rus, polonès, txec o romanès.

Ara bé, aquesta demanda no és homogènia. Màrqueting, comunicació i administració d’empreses són els sectors en què el coneixement d’idiomes és més rellevant, pel contacte amb clients o proveïdors estrangers.

Els idiomes, a més, també permeten ascendir: només són un requisit en un 17,04 % dels treballadors; però es fan indispensables en càrrecs de direcció (gairebé la meitat dels directius han de saber llengües estrangeres).

A la UAO CEU t’hi ajudem

La Universitat t’acompanya en el camí cap a la inserció laboral amb tallers i sessions del Servei de Pràctiques i Ocupació sobre competències, eines i estratègies per trobar feina; però també t’ajuda en el vessant lingüístic. A través del Servei de Llengües, els estudiants de la UAO CEU poden fer cursos d’anglès semipresencials, de castellà i de català amb professorat nadiu i amb una llarga trajectòria. A més, gràcies a convenis amb institucions de referència en l’ensenyament d’idiomes, els alumnes es poden beneficiar de descomptes exclusius en cursos de francès, alemany, italià i xinès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *