PRESENTADA LA VUITENA EDICIÓ DE LA UNIRUN, LA CURSA DE LES UNIVERSITATS

La UNIRUN 2022 s’ha presentat a la Fàbrica Moritz Barcelona, nova marca oficial de La Cursa de les Universitats.

Les ciutats de Barcelona i Sant Adrià de Besòs acolliran el proper 13 de març la vuitena edició de la UNIRUN. La prova està promoguda per les 12 Universitats catalanes de la mà de l’ECU (Esport Català Universitari), amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, el patrocini d’adidas i organitzada per Gaudium Sports.

A l’acte també s’ha fet entrega dels premis de la 7a edició de la UNIRUN que no es van poder entregar el dia de la cursa per les mesures sanitàries vigents.
El Dr. Josep Maria Garrell, Rector Mgfc. de la Universitat Ramon Llull, ha assenyalat que la UNIRUN fomenta els valors de l’esport, tant importants en el dia a dia del món universitari, i ha destacat la solidaritat de la cursa. La Sra. Filo Cañete, Il·lustríssima Alcaldessa de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, ha manifestat que la UNIRUN ajuda a socialitzar als nous estudiants universitaris reforçant-los en les seves competències i s’ha mostrat molt satisfeta per la col·laboració entre totes les Institucions. El Sr. Gabriel Arranz, Director de Promoció i Esdeveniments Esportius de l’Institut Barcelona Esports, ha destacat que la Cursa de les Universitats té el % de joves més elevat de totes les curses que se celebren a la ciutat i els ha encoratjat a gaudir de l’esport i dels companys el dia 13 de març.
Per una altra banda, la Sra. Anna Caula, Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, ha declarat que la UNIRUN és més que una cursa. És una activitat que teixeix ànima universitària i que treballa a favor de la salut i de la promoció esportiva entre els més joves.

La UNIRUN implica a les 12 Universitats catalanes en una competició atlètica popular sobre un circuit de 5.000 metres.
La participació està oberta a tothom. Poden competir alumnes universitaris, exalumnes, futurs estudiants, professors, treballadors, proveïdors, familiars o simpatitzants d’alguna de les Universitats catalanes.
La UNIRUN arrencarà a les 9:30h del matí al Parc dels Auditoris del Parc del Fòrum i tindrà la seva arribada en el mateix punt.
L’emblemàtica marca esportiva adidas patrocina la cursa i proveeix de samarretes tècniques a tots els participants. Cada Universitat vestirà els seus colors i el respectiu logotip al dors.

Els representants de les 12 Universitats participants han presentat la seva samarreta:
– Universitat de Barcelona
– Universitat Autònoma de Barcelona
– Universitat Politècnica de Catalunya
– Universitat Pompeu Fabra
– Universitat de Lleida
– Universitat de Girona
– Universitat Rovira i Virgili
– Universitat Ramon Llull
– Universitat Oberta de Catalunya
– Universitat de Vic
– Universitat Abat Oliba CEU
– Universitat Internacional de Catalunya

A la UNIRUN 2022, l’euro solidari de la inscripció va destinat a garantir un treball digne a les dones que acompanya la Fundació Ared.

La padrina de la vuitena UNIRUN és l’exfutbolista del FC Barcelona Laura Ràfols.
Va jugar de portera a la Primera Divisió femenina de futbol, des del 2004 fins a la temporada 2017-2018. Ha guanyat 4 Lligues, 5 Copes de la Reina i 8 Copes de Catalunya. Ha estudiat un grau de Fisioteràpia a la URL. També un Màster en entrenament, salut i activitat física, i, actualment, un Doctorat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.

La UNIRUN complirà amb totes les mesures preventives vigents contra el contagi de la COVID-19.
La Fira del Corredor es tornarà a celebrar enguany a la planta adidas de El Corte Inglés Portal de l’Àngel, divendres 11 i dissabte 12 de març, de 10 a 20h.

Les 5000 inscripcions disponibles per a la vuitena edició de la UNIRUN ja estan gairebé exhaurides. El % de participació per sexes és de 51,90% homes i 48,10% dones. I el % d’inscrits menors de 24 anys és del 76,49%.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *