Servei d'esports

UAO Blog Community

Universitat Abat Oliba CEU

Fer esport afavoreix el creixement i la salut emocional dels nens

Fer una activitat física és una pràctica saludable a qualsevol edat. En el cas dels nens, si practiquen esport es redueix el risc que esdevinguin adults sedentaris però també s’afavoreix el seu creixement i la seva salut mental. Els professionals rebutjen contundentment algunes creences sobre la influència negativa de la pràctica de l’esport en els infants. És cert que l’estrés físic i emocional d’esports com la gimnàstica esportiva o el ballet pot produir alteracions en l’aparició de la menstruació o en la seva regularitat, però no està demostrat que aquestes activitats influeixin directament en la reducció de l’estatura final d’un adult. Per aquests professionals, “hi ha una relació directa entre l’augment de massa muscular del nen o adolescent i l’entrenament físic realitzat”.

Esport escolar. Foto d'activitats esportives a l'escola, incloses en el Pla Català d'Esport a l'Escola impulsat per la Generalitat. FOTO: SECRETARIA GENERAL DE L'ESPORT DE LA GENERALITAT. L’esport, segons ha quedat demostrat, afavoreix el correcte desenvolupament dels sistemes fisiològics, com el cardiovascular i el pulmonar i enforteix el sistema músculo esquelètic. Hi ha estudis que apunten que els nens que fan una activitat física de manera regular, tenen una millor integracio social i un menor risc d’adquirir hàbits poc saludables, com el consum d’alcohol i tabac.

Participa, deixa el teu comentari:


Subscriure`s per e-mail

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

El reto de la fruta

Coincidiendo con el Día de las Universidades saludables, que será ...

Por un nuevo curso l

Presentación actividades deportivas para este nuevo curso que empieza hoy  

Vacaciones y activid

Desde el Servicio de Deportes de la UAO CEU os ...

Claves para interpre

Leer las etiquetas nutricionales de los productos que compramos en el supermercado ...

Trabajar brazos y ho

Para trabajar brazos y hombros en casa, sin equipamiento alguno y ...

El reto de la fruta

Coincidiendo con el Día de las Universidades saludables, que será ...

Por un nuevo curso l

Presentación actividades deportivas para este nuevo curso que empieza hoy  

Vacaciones y activid

Desde el Servicio de Deportes de la UAO CEU os ...

Claves para interpre

Leer las etiquetas nutricionales de los productos que compramos en el supermercado ...

Trabajar brazos y ho

Para trabajar brazos y hombros en casa, sin equipamiento alguno y ...

Twitter

No public Twitter messages.