Capítol de Fondevila, Perelló i Marqués en un llibre de la Generalitat de Catalunya sobre comunicació política

El Dr. Joan Francesc Fondevila Gascón, el professor Marc Perelló Sobrepere i el Dr. Joaquim Marqués són els autors de “L’aposta digital dels representants del poble de Catalunya: el Govern de la Generalitat i la participació ciutadana”, capítol del llibre publicat per la Generalitat de Catalunya i ACCIEP (Associació Catalana de Comunicació, Investigació i Estratègia Polítiques) La comunicació i la regeneració democràtica i política (Barcelona: Col·lecció Lexicon Papers). Fondevila és el degà de la Facultat de Ciències Socials de la UAO CEU i vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat, i Perelló és investigador de la UAO CEU.
Els professors de la UAO CEU analitzen en el capítol l’impacte digital i en xarxes socials dels principals organismes polítics catalans i de la Generalitat de Catalunya (Transparència, President.cat, Govern.cat, Gencat.cat, Parlament.cat i Escó 136).  En aquest estudi s’analitzen diversos paràmetres: usabilitat, connectivitat i interactivitat dels esmentats portals i que conformen part de l’acció digital tant de l’Executiu com del Legislatiu catalans. Aquests esforços, juntament amb els que ja es realitzen des dels diferents canals del Govern a les xarxes socials (Facebook, Twitter, YouTube i altres), fan de la Generalitat de Catalunya una de les administracions públiques més involucrades amb la participació ciutadana. Al costat del capítol principal, n’apareixen d’altres de Carles Agustí, Antoni Aira, Carme Ferré, Jaume López, Josep-Lluís Micó, Montserrat Nebrera, Antoni Noguero, Albert Sáez i Ferran Sàez. “Per a nosaltres és un honor haver pogut analitzar empíricament la usabilitat, la connectivitat i la interactivitat dels principals portals de la política catalana, i haver aportat línes d’actuació de futur”, afirmen els autors.

Post relacionados

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *