Torna a rodar el Tàndem UAO CEU 

Després d’una aturada tècnica a principi de curs a causa de la situació provocada per la pandèmia de la covid-19, aquest segon semestre el programa d’intercanvi lingüístic Tàndem UAO CEU ha tornat a arrencar.

El Tàndem UAO CEU, que organitza el Servei de Llengües, és una iniciativa que posa en contacte l’alumnat local amb l’alumnat internacional per practicar idiomes. La dinàmica és molt senzilla: per exemple, una estudiant italiana d’intercanvi que fa un curs de català inicial a la UAO CEU i vol fer més practica d’expressió oral forma parella lingüística amb un estudiant local que l’any que ve anirà d’Erasmus a Itàlia i vol començar a perdre la por en aquest idioma.

D’aquesta manera, tots dos participants poden practicar l’idioma que estan aprenent, mentre ajuden l’altra persona. En resum, el Tàndem UAO CEU és una experiència en què els participants són ensenyants i aprenents alhora.

Aquest semestre s’han creat sis parelles lingüístiques formades per alumnat de grau i de màster que practicaran el català, el castellà, l’anglès, el francès, l’italià i el portuguès. A més, una d’elles és un voluntariat lingüístic, en què una alumna local n’ajuda una altra a practicar el català.

Ateses les restriccions sanitàries, les trobades es fan a través de Teams. Esperem que ben aviat es puguin reprendre els intercanvis lingüístics presencials.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *