Propòsit del 2021: acreditar el nivell B2!

Primer de tot, et volem desitjar molt bon any 2021. Segur que després del 2020, el 2021, com a mínim, serà millor! I què millor que començar l’any amb nous propòsits. Sí, pot semblar un tòpic, però el gener és un moment ideal per proposar-nos reptes i aprofitar tota l’energia que ens han donat les vacances per motivar-nos i complir-los. Nosaltres et fem aquest propòsit: acreditar el nivell B2 d’una llengua estrangera.

Segur que ja ho saps i segur que ho has sentit 50.000 vegades, però la normativa de llengües de la UAO CEU estableix que tots els alumnes de grau han d’acreditar el nivell B2 d’una llengua estrangera abans de matricular-se de tercer curs. Per als alumnes de doble grau, aquest requisit s’ha de complir abans de matricular-se de quart curs.

Pots acreditar el nivell B2 d’anglès, alemany, francès o italià, però si el teu grau té assignatures en anglès, has d’acreditar-lo d’anglès. 

 

Però, què és el B2?

El Marc europeu comú de referència per a les llengües és un document del Consell d’Europa que estableix els nivells comuns per a l’aprenentatge, l’ensenyament i l’avaluació de llengües. També estableix l’equivalència entre els títols oficials i cada nivell.

A B C
Usuari bàsic Usuari independent Usuari experimentat
A1 A2 B1 B2 C1 C2
Inicial Bàsic Llindar Avançat Domini funcional Domini expert
Breakthrough Waystage Threshold Vantage Effective Mastery

 

I ara, com l’acredito?

Un curs en un centre reconegut

Pots fer un curs en un centre reconegut. Aquests centres ofereixen cursos que inclouen un examen final que, en aprovar-lo, atorga un certificat oficial.

  • Cursos de la UAO CEU.
  • Cursos de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI; curs que cal aprovar: 5è; ha de ser equivalent al B2.2; els cursos intensius d’estiu no hi estan inclosos).
  • Cursos de les escoles de llengües de les universitats de Catalunya.
  • Cursos de l’Institut Obert de Catalunya (IOC).
  • Cursos amb certificat oficial a les institucions amb les quals la UAO CEU té convenis: Goethe-InstitutInstitut FrançaisIstituto Italiano di Cultura.
Un certificat oficial de nivell B2 o superior

Pots presentar-te, per lliure, a les convocatòries d’exàmens oficials. Quan ho facis, has de tenir en compte el temps que trigaràs a rebre els resultats. Segons l’examen, els resultats poden trigar entre tres dies i un mes. Has de fer la inscripció directament a l’entitat que organitza els exàmens.

Amb la pandèmia, hi ha alguns exàmens que s’han adaptat per poder-los fer des de casa; d’altres ofereixen els resultats amb molta brevetat per agilitzar el procés d’acreditació. Als enllaços següents hi trobaràs una llista amb tots els certificats que la UAO CEU accepta per a cada llengua, d’acord amb el criteri de la Comissió de Llengua del Consell Interuniversitari de Catalunya:

Anglès

Alemany

Francès

Italià

Si necessites més informació sobre com acreditar el nivell B2, clica aquí. T’animem a a col·locar aquest propòsit al capdamunt de la teva llista del 2021. Així segur que acreditaràs el nivell B2 a temps!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *