L’Esport Universitari amb el 25N

 

El passat dimecres 22 de novembre, l’equip de futbol de la Universitat Abat Oliba CEU va llegir el Manifest del 25 N del món de l’Esport per a l’eliminació de la violència envers les dones, abans d’iniciar la competició.

Aquest manifest és una declaració poderosa que reafirma el compromís del món de l’esport amb la lluita contra la violència de gènere. Subratlla la necessitat d’una acció col·lectiva i la importància de trencar els silencis en tots els entorns, incloent l’esportiu, per prevenir, detectar i intervenir en casos de violència masclista. El manifest fa una crida a la societat per denunciar comportaments agressius i discriminacions, i per promoure un esport segur, respectuós i lliure de violències, on la igualtat i la llibertat de totes les persones siguin una realitat.

 

Lectura Manifest 25N
Lectura Manifest 25N

MANIFEST 25N:

Avui commemorem el Dia internacional per a la eliminació de la violència envers les dones i afirmem ben alt i clar, en nom de: la UNIVERSITAT ABAT OLIBA CEU, que la lluita contra les violències masclistes és una lluita col·lectiva que necessita de tota la societat. Perquè les violències masclistes no són un fet aïllat ni privat. Perquè les violències masclistes són el principal problema de seguretat pública que té el país. Perquè no són un problema de les dones. Són un problema de tota la societat.

Ens comprometem a trencar els silencis en els entorns familiar, d’amistats, laboral, educatiu, grups de xarxes socials, espais d’oci, al transport públic, al carrer o als terrenys de joc, i a tenir un paper proactiu en la prevenció, la detecció i intervenció. Cal denunciar comportaments agressius, discriminacions i desigualtats per acabar amb la impunitat i la reproducció de les violències.

Des del món de l’ESPORT, ens sumem a la lluita feminista dels agents i institucions del país per ajudar a garantir el dret de les dones a una vida lliure de violències masclistes. Diem NO, amb fermesa, a actituds i comportaments masclistes de menyspreu, ridiculització, control o dominació envers les dones i els seus cossos.

Les dones i homes de l’esport volem un ESPORT SEGUR i lliure de violències, que apel.li sempre al respecte, la seguretat, la dignitat, la diversitat, la igualtat i la llibertat de totes les persones.

Per un ESPORT garant de drets, volem joc net a tot arreu!

 

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *