PRESENTADA LA NOVENA EDICIÓ DE LA UNIRUN, LA CURSA DE LES UNIVERSITATS

La UNIRUN 2023 s’ha presentat a la Fàbrica Moritz Barcelona, amb les inscripcions ja exhaurides.

Laura Amado, vicerrectora d’Estudiants, acompanyada d’Elena Ardiaca i Jordi Hernàndez, cap i tècnic del servei d’esports de l’UAO CEU.

Les ciutats de Barcelona i Sant Adrià de Besòs acolliran el proper 5 de març la novena edició de la UNIRUN. La prova està promoguda per les 12 Universitats catalanes de la mà de l’ECU (Esport Català Universitari), amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, el patrocini d’adidas i l’organització de Gaudium Sports.
Joan Josep Busqueta, Vicerector de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat de Lleida, s’ha mostrat molt satisfet amb l’organització de la UNIRUN. El representant de la UdL, que aquest any lidera l’ECU, ha afirmat que La Cursa de les Universitats és una prova que anima la comunitat universitària a fer esport i ha emplaçat tots els presents a assistir al Parc del Fòrum el proper 5 de març.

La Sra. Filo Cañete, Il·lustríssima Alcaldessa de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, ha manifestat que la UNIRUN concilia les ciutats de Barcelona i Sant Adrià de Besòs, les 12 Universitats catalanes i els joves amb l’esport.
D’altra banda, el Sr. Oriol Marcé, Subdirector General d’Activitats Esportives i Infraestructures de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, ha destacat que la UNIRUN s’ha consolidat. Ha recordat els inicis de la carrera, quan només era un projecte, i ara és una realitat amb més de 5.000 participants i tots els estaments universitaris implicats per a que la carrera sigui un èxit.

Aquesta implica a les 12 Universitats catalanes en una competició atlètica popular
sobre un circuit de 5.000 metres.

La participació està oberta a tothom. Poden competir alumnes universitaris, exalumnes, futurs estudiants, professors, treballadors, proveïdors, familiars o simpatitzants d’alguna de les Universitats catalanes.

La cursa arrencarà a les 9:30h del matí. Aquest any, sortida i arribada disten uns 120 metres, a la mateixa recta del Parc dels Auditoris del Parc del Fòrum.
Des de 2018, l’emblemàtica marca esportiva adidas patrocina la cursa i proveeix de samarretes tècniques a tots els participants. Cada Universitat vestirà els seus colors i el respectiu logotip al dors.

Els representants de les 12 Universitats participants han presentat la seva samarreta:
– Universitat de Barcelona
– Universitat Autònoma de Barcelona
– Universitat Politècnica de Catalunya
– Universitat Pompeu Fabra
– Universitat de Lleida
– Universitat de Girona
– Universitat Rovira i Virgili
– Universitat Ramon Llull
– Universitat Oberta de Catalunya
– Universitat de Vic
– Universitat Abat Oliba CEU
– Universitat Internacional de Catalunya

A la UNIRUN 2023, l’euro solidari de la inscripció va destinat al Banc d’Aliments de
Lleida que treballa per garantir el dret a una alimentació digna a totes les persones
de les comarques de Lleida.

El padrí de la novena UNIRUN és Bernat Erta. L’atleta lleidatà ha estat campió d’Espanya dels 400m llisos. Ho va aconseguir l’estiu de 2020. El 2021 va participar en el relleu 4x400m mixt dels Jocs Olímpics de Tòquio, on va batre el rècord estatal de la modalitat. Subcampió del Món en pista coberta dels 4x400m a Belgrad 2021 i Subcampió d’Europa dels 4x400m a Glasgow 2019, en la categoria sub-20 té una plata europea en 400m i un bronze en 4x400m. Actualment, Erta està estudiant el grau de Disseny Digital a la UDL.

La Fira del Corredor canvia d’ubicació. La recollida del dorsal es farà a la nova flagship Store d’adidas a Barcelona, situada a la modernista Casa Pascual i Pons, al número 2 del Passeig de Gràcia, divendres 3 i dissabte 4 de març, de 10 a 20h.

Les 5000 inscripcions disponibles per a la novena edició de la UNIRUN ja estan
exhaurides. El % de participació per sexes és de 53% homes i 47% dones. I el %
d’inscrits menors de 24 anys és del 71,17%.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *