Barcelona i Israel units per promocionar l’esperit emprenedor

Xavier Trías ha signat un conveni de col·laboració amb StarTau, el centre més gran i més actiu de suport per a les empreses d’Israel.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trías, i la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, van signar el passat diumenge 10 de novembre un conveni de col·laboració amb StarTau, un dels centres de servei per a emprenedors israelites que pertany a la Universitat de Tel Aviv. Amb aquest pacte signat la capital catalana enforteix els vincles amb Israel amb uns objectius comns per part dels dos: la promoció del desenvolupament econòmic, les iniciatives empresarials i la innovació o l’intercanvi d’experiències i coneixements en aquests àmbits de l’emprenedoria.

StarTur és una empresa creada a l’any 2009 a la Universitat de Tel Aviv per tal de donar suport a l’activitat  econòmica d’Israel. Avui en día és el centre més gran i més actiu d’emprenedoria d’aquest país, i dóna servei a empreses de diferents àreas i d’arreu del món.

L’acte s’ha dut a terme a Tel Aviv, en el marc del viatge de la Generalitat i l’Ajuntament a Israel per reforçar les relacions institucionals i económiques de Catalunya amb la seva capital. Per part de l’empresa islaelí la firma ha anat a càrrec d’Oren Simanian, director general.

Signat aquest acord les dies parts es van comprometre a elaborar marcs que connectin emprenedors, empreses i organitzacions tant d’Israel com de Barcelona. Aquest projecte es durà a terme fomentat l’intercanvi de talent per fer més fàcil el creixemnet i l’expansió internacional de les empreses de les dues parts compromeses. En altres paraules, la capital catalana va convidar l’empresa israelí a participar en el Mobile World Congress que es durà a terme el proper febrer a Barcelona per tal que el saló serveixi de plataforma per als emprenedors israelians del sector de les noves teconologies i innovacions.

Trías va resaltar que la importancia d’una cooperació entr Barcleona i Tel Aviv és tant important com positiva perquè “permet sumar els esforços de dues ciutats referents a nuvell internacional i que els seus països estableixen sinergies enla projecció i dinamització de la seva economia”. A més a més, també contribuirà a “reafirmar aquestes dues grans urbs com a autèntiques plataformes de llançament de les empreses i el millor entorn per al seu creixement, consolidació i internacionalització”.

Una de les principals metes és que les dues entitats realitzin un treball conjunt en el que es permeti identificar tant petites com mitjanes empreses a un nivell global com a col·laboradors per a tirar endavant tot tipos de projectes de cooperació d’empreses.

També es volen promocionar els emprenedors i les seves companyies clients amb accions que impulsin els desenvoupament internacional a través dels seus propis canals de networking.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *