Com cercar a Google Académico

A diferència del Google que fem servir a diari, Google Académico es un cercador especialitzat que filtra la cerca d’informació a fonts acadèmiques. A través de Google Académico podem cercar articles, tesis, llibres i abstracts que provenen de publicacions acadèmiques, societats professionals, repositoris en línia, universitats i altres pàgines web d’àmbit acadèmic.

La diferència entre Google i Google Académico és que en el primer cercador podem recuperar informació de la qual no en sabem la procedència i, per tant, pot ser poc fiable. En canvi, si busquem a Google Académico, sabem que tota la informació i documents que recuperarem provenen de fonts acadèmiques i fiables.

L’accés a Google Académico és lliure, només cal que cerquem Académico a Google perquè ens aparegui l’enllaç. També tenim l’opció d’afegir un botó d’accés directe al nostre navegador que a més ofereix la possibilitat de visualitzar les referències bibliogràfiques dels documents amb 3 estils de citació diferents.

A Google Académico hi ha diferents formes de cercar:

  • Per paraula clau
  • Per autor: fent servir author: «cognom autor»
  • Pel títol: posant entre cometes, ex. «Causas y efectos de la integración económica en América Latina«

També podem accedir a la cerca avançada desplegant el menú de l’esquerra com en la imatge següent:

En el cas que estigueu fent servir el gestor de referències bibliogràfiques RefWorks, podeu configurar Google Académico de forma que pugueu exportar les referències a través d’un botó d’accés directe. Per fer això, heu d’anar a l’espai de configuració del mateix cercador i seleccionar RefWorks com a gestor de bibliografia. Podeu veure un exemple en la imatge següent:

Si voleu aprofundir en l’ús i el funcionament de Google Académico només cal que consulteu l’ajuda del mateix cercador que trobareu al peu de pàgina.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *