Què vull estudiar? On vull arribar? Quina és la meva universitat?

Tinc molts graus al cap però no sé què fer… Moltes són les preguntes que comencen a créixer quan hem de decidir el nostre futur. Escollim molt aviat els nostres camins, però hi ha moltes maneres que ens poden guiar en aquesta etapa, des dels serveis d’orientació, els nostres familiars i amics, jornades de portes obertes i, sobretot, preguntar i informar-nos on vulguem anar.

La vida va més enllà dels llibres i els exàmens, va d’aprendre, créixer i, principalment, gaudir per arribar als teus objectius. És necessari que busquis la raó que et motiva, la que et fa ser tal com ets.

Pensa més enllà de les solucions que tens a l’abast. Qüestiona’t les coses, sigues inconformista i pensa que els teus pròxims passos determinaran el teu camí; decideix quins vols que siguin. Utilitza els mitjans que tens per mirar nous horitzons i noves possibilitats que et facin avançar en el teu camí. Fins i tot, el que sembla un obstacle pot esdevenir un aliat davant els moments d’adversitat.

Ningú no ha dit que sigui un camí fàcil, però quan fas allò que t’apassiona, sempre val la pena; són els passos previs i concrets de la teva vida professional. Que ningú no et digui el que pots fer o el que no, solament tu et poses els límits i saps fins on ets capaç d’arribar. Tots els camins costen, però amb esforç i dedicació podem aconseguir-ho tot.

Escollir universitat o què voler fer en el nostre futur més immediat és una decisió i un moment molt importants, ens pot posar nerviosos o fer perdre el son, però estudiar allò que t’agrada per poder dedicar-t’hi professionalment et fa vibrar, et motiva, et treu un somriure pensant en el que vindrà després i en el que pots arribar a fer. Aquest és el teu moment, l’inici del teu futur. Com tot, la vida és una combinació de paciència, temps, motivació, dedicació i saber gaudir dels petits moments.

Has de créixer com a professional, però també ho has de fer com a persona. Durant la teva etapa universitària has de conversar, fer amics, explorar, riure, descobrir, aprendre, investigar, divertir-te i ser inconformista… Descobrir el teu potencial i descobrir-te a tu mateix. Has de viure mil experiències, però sobretot, gaudir d’allò que has escollit fer.

Com puc saber on estudiar? Què puc fer si no sé què estudiar? Hi ha mil maneres i mil consells per respondre aquestes preguntes, però una de les millors respostes és preguntar i veure-ho amb els teus propis ulls, visita les universitats, parla amb els professors, informa’t, pregunta i després torna a preguntar.