Ajuts perquè et puguis pagar les despeses de la teva formació acadèmica

Creure en els joves i oferir beques que s’adaptin al gran ventall de perfils, amb l’objectiu de que tots puguin accedir als seus estudis, es el que fa la Fundació Universitària San Pablo CEU, tant, que s’ha convertit en la institució educativa espanyola que més diners inverteix en ajuts a l’estudi. I dins del grup CEU, la Universitat Abat Oliba CEU destaca per les seves beques pròpies, com el Programa Futurs Talents, que és una de les ofertes més interessants per aquells estudiants de segon de Batxillerat amb un expedient acadèmic notable, així com un bon Treball de Recerca.
Aquest projecte atorga dues beques per grau, una del 100 % i una altra del 50 % de la matrícula, i que suma un total de 16 beques. El manteniment d’aquest ajut al llarg dels següents cursos depèn de la nota mitjana de l’alumne, que haurà de ser notable. A més, hi ha per aquells alumnes amb una nota superior a 8 en tot el Batxillerat i la Selectivitat, la beca d’Excel·lència Acadèmica per valor del 50 % del cost del primer curs. El 100 % només serà atorgat a aquells estudiants que ingressin a la Universitat Abat Oliba CEU amb Matrícula d’Honor.
La renovació d’ambdues beques s’efectuarà sempre que els alumnes mantinguin les seves qualificacions en aquest rang. Per no tots els ajuts depenen de l’expedient acadèmic. La UAO CEU compta amb uns ajuts propis que es divideixen en: • Ajuts per circumstàncies econòmiques i personals.
• Ajuts per a les famílies nombroses.
• També compra amb ajuts ordinaris per als cursos d’anglès i ajuts de continuïtat d’estudis per als alumes que hagin finalitzat els estudis de grau/llicenciatura a la UAO CEU i desitgin estudiar un altre grau. Aquests es beneficien d’un 20 % de descompte en l’import del segon grau si es matriculen durant els 3 anys posteriors al termini dels seus estudis.
La Universitat Abat Oliba CEU, com a membre del Consell Interuniversitari de Catalunya, dóna suport a les persones amb discapacitat a través del projecte UNIDISCAT (Universitat i Discapacitat a Catalunya). També compra amb ajuts a l’allotjament en residències i col·legis majors. La Universitat Abat Oliba CEU té beques convingudes amb altres institucions i empreses com: Obra Social “la Caixa”, Banco Santander, Josep Damm, Fundació Jesús Serra, Toshiba, Grupo Selecta i Yogures Nestlé, entre altres. Ofereix, a més, un pla econòmic personalitzat perquè tots els estudiants amb talent puguin ingressar-hi. Se’ls assessora sobre les diverses modalitats de pagament i opcions de finançament. D’altra banda, els estudiants també poden comptar amb les beques oficials del Ministeri d’Educació.
Els requisits són de tipus acadèmic i econòmic i els ajuts poden ser a la mobilitat per cursar estudis en una comunitat autònoma diferent a la de la residència, beques de caràcter general per quedar-se a la mateixa comunitat, de projecte de final de carrera, de matrícula, i fins i tot, pel rendiment acadèmic exclusivament. I també hi ha les beques de la Generalitat de Catalunya (AGAUR). Destinades a l’alumnat amb domicili familiar a Catalunya i que cursa estudis en una universitat catalana. Principals tipus d’ajuts: beques de matrícula o exempció de preus públics i ajut de transport urbà.