La decisió de ser psicòleg

T’agrada la psicologia? No t’imagines exercint la professió? Et creus capaç d’ajudar a la gent amb els seus problemes? Et donem uns punts sobre el grau de Psicologia que poden ajudar-te a decidir:

 

  • La carrera de psicologia té una durada acadèmica de quatre anys.
  • Requereix esforç i dedicació, hauràs de llegir molts llibres, analitzar, interpretar i resumir per a comprendre la complexitat de la ment humana.
  • Durant la carrera de psicologia es realitzen pràctiques en què podràs avaluar si et sents apte per tractar amb la psique de les persones o no. Des del primer curs els alumnes tenen contacte directe amb l’escola, ja que es cursa part de de les seves assignatures a les escoles de de la Fundació Abat Oliba. També poden realitzar les pràctiques en aquestes o en altres escoles, empreses, hospitals i centres de dia.
  • Si un cop has acabat d’estudiar psicologia te n’adones que no t’agrada exercir com a psicòleg clínic, sempre tens l’opció d’exercir-te com en el camp educatiu, laboral, assistencial o institucional.
  • Si tens intenció de començar a estudiar psicologia i te n’adones que només ho vols fer per tal de comprendre’t millor a tu mateix, és millor que facis algun curs d’autoajuda o que vagis a teràpia, ja que sinó mai aconseguiràs connectar amb la carrera, i encara menys amb l’exercici de la professió.
  • Si vols saber més sobre la carrera de psicologia, pots buscar molta informació a Internet i a diferents fonts, però el millor serà que t’apropis a la Universitat i que t’assessori el nostre equip del Servei d’Informació i Orientació Acadèmica.
  • Si vols comprendre millor la professió de psicòleg, també pots trobar testimonis a Internet, però entendràs millor de què es tracta parlant-ne amb un professional. A la Universitat pots parlar directament amb la directora d’estudis del grau de Psicologia, que resoldrà tots els teus dubtes.
  • Si ja t’has decidit, vés al gra i inscriu-t’hi, no deixis que la resta influeixi en la teva determinació.
  • Si ja has començat a estudiar i tens dubtes, és millor que vegis com resoldre-les abans de continuar; ja que no és el mateix canviar de carrera durant el primer any que tan sols a mesos d’acabar.

Més informació a www.uaoceu.cat