Departament de

Humanitats i CC. de l'Educació

UAO CEU Blog Community

Universitat Abat Oliba CEU

Gaudí a la Universitat

Des de fa uns quants anys, pels vols de Nadal, els alumnes de 1r de Magisteri engalanen la Universitat. Aquest any hem volgut fer-nos ressò dels 91 anys de la mort de Gaudí. Ell que va ser un gran mestre, va saber donar vida a les pedres encarnant la façana del Naixement a la Sagrada Família.

Gaudí ha passat a la història com la pedra angular del modernisme i un extraordinari mestre de l’arquitectura contemporània. El Temple Expiatori de la Sagrada Família s’alça com a bandera a la ciutat de Barcelona i la façana del Naixement és l’expressió més íntima i profunda de la vida de fe del seu autor.

A mode d’homenatge a aquest magnífic mestre, hem volgut traslladar els elements més representatius de la façana del Naixement a la nostra Universitat. Gaudí va saber donar vida a cada ofici introduint a les seves escultures elements propis. Sant Josep i la Mare de Déu us mostren el seu Fill. El trobareu dins d’un cabàs com el que utilitzen els paletes per traslladar pedres o pastar el ciment. Els àngels toquen els instruments propis de tota sardana: el flabiol i el tamborí que marquen el compàs de la música. Els Reis d’Orient presenten or, encens i mirra al Nen que és home, Déu i rei. No hi podien faltar animals propis de la Creació que semblen contemplar Jesús, al nen que acaba de néixer, al etern Nen que sempre neix.

Amb aquests vitralls que tots els dies us donaran la benvinguda i us acomiadaran demanen a la sagrada Família de Natzaret que ens faci dòcils i entregats com Antoni Gaudí perquè s’alci un temple de pedres vives, una societat regenerada, una nova Ciutat a la terra, imatge del cel, on l’home, la Creació sencera i Déu, es retrobin en l’alegria i lloança eternes.

A tots un BON NADAL!

Participa, deja tu comentario:


Suscribirse por e-mail

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Concert solidari al

El passat di 21 d'octubre, els i les alumnes de ...

La Inclusión ¿una

Las estudiantes de Educación Infantil y de doble grado de ...

Las cualidades del m

El pasado mes de abril, los alumnos y alumnas de ...

Paraules de mestre -

El passat abril els alumnes de 1r i 2n d'Educació ...

Deporte y aprendizaj

El ejercicio físico afecta positivamente en la salud y mejora ...

Concert solidari al

El passat di 21 d'octubre, els i les alumnes de ...

La Inclusión ¿una

Las estudiantes de Educación Infantil y de doble grado de ...

Las cualidades del m

El pasado mes de abril, los alumnos y alumnas de ...

Paraules de mestre -

El passat abril els alumnes de 1r i 2n d'Educació ...

Deporte y aprendizaj

El ejercicio físico afecta positivamente en la salud y mejora ...

Twitter

No public Twitter messages.